1. Introducing the smashing new Team FIAT T-Shirt !! To order yours click here : Team FIAT T-Shirt

Retrofitting the Cruise Control feature in pre-2014 Linea.. Is it possible ???

Discussion in 'Technical' started by bsrej, Mar 7, 2014.

  1. bsrej

    bsrej Amatore

    Messages:
    227
    Chennai
    Chennai
    Linea T-Jet
    Hi Folks,

    Ever since the news came out that the 2014 Linea is coming with a stock Cruise Control feature, this question was hovering in my mind. Can we retrofit this feature in the pre-2014 models, especially T JET ? :mrgreen:

    We have few threads on aftermarket Cruise Control fitting procedures in the same forum. And that makes me believe that it is possible in the pre-2014 models, provided if FIAT is offering the same.:confused

    Last week, I have asked this to one of the sales executives in Ramkay FIAT, but he expressed his doubt on it citing the reason that the ECU might be different in the new model. I am really not so convinced with that answer. So decided to throw this question in our esteemed forum….:D

    I am sure that I will get the answer from here....... :anyone
    Last edited: Mar 7, 2014
    3 people like this.
  2. ramjn

    ramjn Staff Member Janitor

    Messages:
    5,244
    Chennai
    Linea 1.3
    Ramkay is right.

    To my limited knowledge,
    1.4 Fire and T.Jet - Yes. Possible.
    MJD - Not possible.

    Sent from my Nokia Lumia 920 using Tapatalk
    1 person likes this.
  3. punto-ed

    punto-ed

    Messages:
    28
    bangalore
    This is the new Linea. ECU and it's entirely different from the old Linea both HW & SW.
    e4u6ydy9.jpg

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by a moderator: Mar 7, 2014
    2 people like this.
  4. bsrej

    bsrej Amatore

    Messages:
    227
    Chennai
    Chennai
    Linea T-Jet
    I asked him about T JET only and he said no.
  5. punto-ed

    punto-ed

    Messages:
    28
    bangalore
    For T-Jet contact Patchboy.

    Ramkay doesn't know about this .
    Last edited: Mar 7, 2014
    1 person likes this.
  6. Murphy_Fiat

    Murphy_Fiat Superiore

    Messages:
    648
    Trivandrum
    Trivandrum
    Linea T-Jet
    Patchboy will help you.

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
  7. ramjn

    ramjn Staff Member Janitor

    Messages:
    5,244
    Chennai
    Linea 1.3
    No need to ask them at all. We already have case study for T-Jet and FIRE. :) And we know for sure it is possible.
  8. pemmasg

    pemmasg Regolare

    Messages:
    359
    Chennai
    You asked the sales executive? I am not dare enough to ask tech questions to even service advisers.

    Fiat may or may not offer this but I am planning to source this from 99rpm and with the help of Rajan AKA patchboy we can do this.

    Regards
    Gopi
    Last edited: Mar 7, 2014
  9. ramjn

    ramjn Staff Member Janitor

    Messages:
    5,244
    Chennai
    Linea 1.3
    Good move. I can also try to help out. I tried this in and out on MJD's. :)
    1 person likes this.
  10. avnsiva

    avnsiva Amatore

    Messages:
    140
    Chennai
    Did someone enquired about this to wolfmoto team when doing remaps? It must be easy for them to include this in their maps right?

    Sent from my MZ601 using Tapatalk

Share This Page