1. Introducing the smashing new Team FIAT T-Shirt !! To order yours click here : Team FIAT T-Shirt

1st Gear not slotting in properly when engine is running

Discussion in 'Punto 1.3 MJD' started by basavaraj koti, Feb 14, 2019.

  1. basavaraj koti

    basavaraj koti Novizio

    Messages:
    33
    Location:
    bangalore
    Hi,
    Facing the issue from yesterday.
    When started from home to office, it was fine, in-between had a signal stop and was in neutral. To move, slotted into 1st gear and felt the gear is not fully slotted into the required position. But able to slot into other gears.

    But when the engine is not running, able to slot into 1st gear properly.
    What could be the issue ?
    Experts please advice.
     
  2. limraj

    limraj Esperto

    Messages:
    1,124
    Trivandrum / Bangalore
    Linea 1.3
    I had this trouble before, in Linea. The gear cable had to be changed. Not expensive.
     
    basavaraj koti likes this.
  3. basavaraj koti

    basavaraj koti Novizio

    Messages:
    33
    Location:
    bangalore
    @limraj : Thanks for the info.
    Which service center did you get it verified and changed ? Can this also be done at any road side automobile shops ? Please suggest
     
  4. limraj

    limraj Esperto

    Messages:
    1,124
    Trivandrum / Bangalore
    Linea 1.3
    I did it in FASS. But, every garage should be able to do it, provided they have the part.
    First, please ensure that it is the reason. Take it to FASS or your usual garage.
     
  5. abhiiceman

    abhiiceman Amatore

    Messages:
    97
    Location:
    Bangalore
    Even I'm facing the same issue from about 2months. Sometimes in speed breakers I almost try to slot it 3 times for 1st gear, however rest all the gears work fine.

    Sent from my SM-G973F using Tapatalk
     

Share This Page